Sunday 11 November 2007

Felső oldalív - Supralateral Arc





Vecsés, 2007. november 11.

A halo már közvetlenül napfelkelte után kezdett kialakulni. A legszebb 9:53 és 10:30 között volt. 22° halo, felső érintő ív, gyenge zenit körüli ív és teljes felső oldalív látszott. Teljes méretű panorámaképek: #1, #2, #3, #4
Panoráma szűrővel.

The halo started right after sunrise, and it was the most complex between 9:53 and 10:30 CET. There was a 22° halo, upper tangent arc, faint circumzenithal arc and a complete supralateral arc. Full size panoramas: #1, #2, #3, #4
Panorama with unsharp mask.

7 comments:

Anonymous said...

Sikerült feltenni a CS2-t? :)
Képzeld teljesen be vagyok zsongva. Havat akartam makrózni mire a kis unokahugom beszólt, hogy nézzük már meg azzal a közelnézőkével a csillagocskákat. Néztem rá hülyén, majd kiderült, hogy a lupémra gondolt. Már ezért megdicsértem! Aztán nekem meg leesett, hogy simán az objektívem elé tudom tenni a lupét, úgyhogy azóta folyamatosan képeket csinálok és iszonyatosan gyönyörű csillagocskákat sikerült már elkapnom, de (most ezesetben sajnos) a hó nagy része apró tűkből áll.

Ágnes Kiricsi said...

Még nem tettem fel, mert továbbra is dolgozatokat javítok, és tudom, hogy ha fent lesz, akkor órákon át azzal fogok szórakozni. Szóval ezt a csemegét estére tartogatom.
Milyen jó ötlet. Jó egy ilyen kis unokahug a háznál!

Anonymous said...

Igen :) Én is így voltam vele... kb. órákig szórakoztam a képeimmel :)
Majd alkalmasint ftpzd a tegnapi képeket is, nekem már kb. a harmada fenn van, ha kész szólok.
Hu az előbb beesett egy bögő, szegény belefagy a madármagostálba, csak szenved, de nem tud elrepülni. Én viszont darabokra makróztam és elég durva lett a végeredmény.

Anonymous said...

Itt vannak a képek:
http://farkasalex.extra.hu/?p=190

Ágnes Kiricsi said...

Köszi! Az enyémnek még hátra van majdnem 2 óra.

Anonymous said...

A kékeses képeknél nekem még szerintem 4 is van.

Ágnes Kiricsi said...

Jól sikerültek a hó-fotók, Alex!