Thursday 5 July 2007

Megint irizálás - Iridescence Again







10 comments:

Anonymous said...

Szépek! Nekem nagyon ritkán sikerül jó irizálófelhős kép.
Gondolkodtál azóta valami magyar néven? Már tök jól összeállt az agyamban a honlap, csak épp fogalmam sincs milyen nevet foglaljak le....

Ágnes Kiricsi said...

Lenne egy külön közös honlap Yodi-én kívül?

Én amúgy nemrég foglaltam le az atmospheric nevet az extrán. Nyáron végre rendesen megcsinálom a saját oldalamat, egyelőre a címlap állt össze (de még nincs fent). Magyar vagy angol nevünk legyen? Mindenképpen kétnyelvűre kellene majd az egészet csinálni, hogy bekerüljünk a nemzetközi vérkeringésbe.

Ágnes Kiricsi said...

U.i.: azért arra az irizáló felhős képedre nagyon jól emlékszem, amin az utcai lámpából világít ki a nap.

Anonymous said...

Én egy olyat szeretnék, ami olyan, mint a haloreports. Tehát az extra komplexumaink, szivárványaink.... kerülnének fel rá két nyelvű leírással. Nem is feltétlenül biztos, hogy nekünk kéne nevet adni, valami frappáns honlapcím elég lenne, bár tény, hogy iszonyatosan jó halos logot lehetne csinálni. Lehet, hogy egyelőre hagyom lappangani a dolgot aztán később majd alakulgat. De valamit ki kéne találni, mert tök izé, hogy csomószor össze-vissza ki vagyunk moderálva a metnetről, meg a Csongortól (=squallline) már az agyam eldobom, hogy milyen hülyeségeket ír be folyton. Meg én nagyon hiányolom a légköroptika.hu-ról Deepsky képeit, meg Nola észleléseit meg a tieidet is meg még sok sok ilyet tudnék sorolni. Meg a másik, hogy azzal az oldallal nem nagyon fogunk előrébb jutni, mert magyarul csak mi tudunk. De az is igaz, hogy az ilyen ismeretterjesztő céllal indult, mert ugye nincs magyarul a halokról semmi. Szóval az a maga nemében szerintem tökéletes, és nekem külsőleg is nagyon tetszik, de kellene valami olyan is, ami a határokon kívülre is kacsintgat.

Anonymous said...

Hú igen az nagyon szép volt, összvissz az a pici Ac len volt az égen :))) De ott azért volt mákom, mert "kéznél" volt a villanyoszlop :)

Anonymous said...

Most az én új oldalamat is úgy csináltam meg, hogy aki ért hozzá és ránéz a képre, felismeri, hogy mi van rajta. Szerintem szöveget nem is fogok írni soha.... Így tulajdonképpen ez is elmegy nemzetközinek. És időben is iszonyatosan keveset kell ráfordítani. Csak kiteszem a képet, időpont, jelenségnév és kész. Majd még valahogy belefűzöm az angol neveket is, szerintem a kategórianév lesz magyar és angol, a cím meg így marad.

Ágnes Kiricsi said...

Most azon kezdtem gondolkozni, amit korábban emlegettél, hogy tényleg jó lenne valami betűszó az elnevezésünknek.
H. A. L. O. (Hungarian Atmospheric ...?... Observers) - de ez most csak egy hülyeség. Elkezdem rakosgatni a szavakat, hátha kijön valami eredeti.

Ágnes Kiricsi said...

Deepsky amúgy a múltkor átküldte a linket a képeihez. Hát azóta is teljesen odavagyok. Eszméletlen szép fotókat csinál. Van egy olyan aurorás képe, hogy azóta is folyton azon jár az eszem.

Anonymous said...

Igen, láttam pár fotóját én is, de pl. a 22 fokos holdhaloi olyan szépek, és abban amúgy is hiányt szenvedünk, szóval tök jók lennének amoda is. Meg az NLC-i... meg az összes :D Fényszennymentes helyen lakik, jó gépe van és még ért is hozzá. :)

Na, ez tetszik! A ...?...-on agyalok én is. A jelenségre nincs valami L betűs szó?

Közben fel is raktam az angol neveket.

Ágnes Kiricsi said...

Úgy kijönne a "L" betű is, ha Hungarian AtmosphericaL Observers lenne. Mondjuk az "atmospheric" szót kb. 10X olyan gyakran használják, mint az "atmospherical"-t, de szinonímák.
Vagy esetleg lehetne HALOS, és abban benne van az ObserverS többesszáma. Ráadásul az Extrán a halo már foglalt.
Azért még gondolkozom valami jobbon.